DISTRIBUIȚI
gerira13.militaryblog.jp
Islamic jihad militants take part in the funeral of three comrades, who were killed in an Israeli air strike, in Khan Younis in the southern Gaza Strip March 11, 2014. An Israeli air strike on Tuesday killed three Palestinian militants in the Gaza Strip, the Islamic Jihad group said. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat un atac kamikaze comis sâmbătă în provincia Deraa, din sudul Siriei, şi soldat cu uciderea a şase militari sirieni, relatează duminică AFP.

Atacul a avut loc într-un sector aflat în apropierea localităţii Mleiha al-Atch, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit agerpres.


Citește și : Jurnalişti ce realizau anchete privind Rusia, vizaţi de atacuri cibernetice

Într-un comunicat publicat sâmbătă seară pe sistemul de mesagerie criptată Telegram, Statul Islamic a anunţat o ”operaţiune kamikaze” desfăşurată de unul dintre membrii săi, care a deschis focul de mitralieră asupra unui grup de soldaţi înainte de ”a-şi detona centura cu explozibil”.

Agenţia oficială de presă siriană Sana a difuzat însă o versiune diferită asupra faptelor produse, evocând ”răniţi” şi explicând că un ”terorist s-a aruncat în aer în timpul unei operaţiuni a armatei contra unei ascunzători teroriste”.

Citește și : Partidele de opoziţie ungare critică discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad

La jumătatea lunii iulie, şase soldaţi au fost ucişi şi 15 răniţi în explozia unei bombe care a vizat un convoi militar, în apropierea oraşului Deraa, din provincia omonimă. Atacul nu a fost revendicat.