DISTRIBUIȚI
gerira13.militaryblog.jp
Islamic jihad militants take part in the funeral of three comrades, who were killed in an Israeli air strike, in Khan Younis in the southern Gaza Strip March 11, 2014. An Israeli air strike on Tuesday killed three Palestinian militants in the Gaza Strip, the Islamic Jihad group said. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Gruparea Stat Islamic – Khorasan, cel mai radical grup armat islamist din Afganistan, a revendicat vineri responsabilitatea pentru explozia din Kabul care a întrerupt o linie de electricitate şi a provocat o pană de curent, informează sâmbătă AFP, potrivit agerpres

Într-un comunicat publicat pe canalul său de pe Telegram, organizaţia jihadistă susţine că „soldaţii califatului au detonat joi o bombă la un stâlp electric din Kabul”.


Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

Astfel, după această explozie, capitala afgană a fost cufundată în întuneric joi seară, ceea ce constitue o nouă lovitură pentru regimul taliban.

Compania naţională de electricitate a anunţat că o explozie a „distrus un stâlp de electricitate în zona Qala Murad Beg, în regiunea Kabul, şi a întrerupt o linie electrică importată de 220 kV”, ceea ce a provocat întreruperea curentului în capitală şi în alte câteva regiuni.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal