DISTRIBUIȚI
gerira13.militaryblog.jp
Islamic jihad militants take part in the funeral of three comrades, who were killed in an Israeli air strike, in Khan Younis in the southern Gaza Strip March 11, 2014. An Israeli air strike on Tuesday killed three Palestinian militants in the Gaza Strip, the Islamic Jihad group said. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul cu rachete care a vizat luni ceremonia de învestitură a preşedintelui afgan Ashraf Ghani de la Kabul, informează Reuters, scrie agerpres.

Gruparea a revendicat atacul pe un canal afiliat Telegram, fără a oferi evidenţe în acest sens.


Citește și : Paradele de Sfântul Patrick, anulate la Dublin şi Cork din cauza epidemiei de coronavirus

Ceremonia de depunere a jurământului a fost întreruptă de zgomotul a două explozii de rachete care au lovit o margine a complexului prezidenţial din capitala Kabul, a declarat un martor pentru Reuters.

Nu au existat informaţii despre victime, iar Ashraf Ghani şi-a continuat discursul. „Nu port vestă antiglonţ, doar cămaşa. Voi rămâne aici chiar dacă trebuie să mă sacrific”, a spus Ghani, care a rămas pe podium, în timp ce din palatul prezidenţial se auzeau alarmele.

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a depus luni jurământul pentru al doilea mandat de cinci ani, iar rivalul său, Abdullah Abdullah, şi-a organizat în paralel o altă ceremonie de învestitură.

Citește și : Doi militari americani, ucişi în Irak, în confruntări cu islamiștii

Preşedintele în vârstă de 71 de ani a fost reales pe 28 septembrie, dar rezultatul alegerilor a fost anunţat abia pe 18 februarie. El şi-a amânat ceremonia de învestitură, prevăzută iniţial pe 27 februarie. La fel a procedat şi Abdullah, care se consideră adevăratul câştigător al competiţiei electorale şi consideră că noul mandat acordat lui Ghani este un act de „trădare naţională”.