DISTRIBUIȚI
Islamic State flag waving on the wind

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul sinucigaş care a vizat joi Universitatea afgană de apărare naţională, o instituţie de învăţământ superior situată în vestul oraşului Kabul, atacul soldându-se cu cel puţin şase morţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Explozia a avut loc la prânz (ora 7,30 GMT), aproape de poarta de intrare în Universitatea Mareşal Fahim, la marginea şoselei”, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Firdaws Faramarz. Atacatorul kamikaze, care mergea pe jos, ”a fost reperat de un soldat şi şi-a detonat încărcătura înainte de a-şi atinge ţinta”, a explicat el.


Citește și : Zeci de militante Femen au prostesat la Paris împotriva crimelor asupra femeilor (FOTO/VIDEO)

Potrivit celui mai recent bilanţ, şase persoane au murit şi alte 16 au fost rănite, potrivit lui Faramarz.

Atentatul, survenit la o oră când numeroşi cadeţi părăsesc instituţia în această perioadă de Ramadan, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, potrivit site-ul american Site, specializat în supravegherea grupărilor islamiste şi extremiste.

SI a afirmat că a omorât ”50 studenţi militari”.

Academia militară naţională afgană, înfiinţată în 2005, formează ofiţeri superiori ai armatei. O mare anexă a universităţii adăposteşte o bază ultrasecurizată cu numeroşi soldaţi ai NATO care îi instruiesc pe cadeţii afgani.

Citește și : Brigitte Bierlein, prima femeie cancelar din istoria Austriei

Mai multe atacuri cu grenadă sau executate de oameni înarmaţi circulând pe motociclete au vizat în ultimele săptămâni poliţişti în capitală, în timp ce talibanii şi SUA se află de mai multe luni în convorbiri de pace.