DISTRIBUIȚI
gerira13.militaryblog.jp
Islamic jihad militants take part in the funeral of three comrades, who were killed in an Israeli air strike, in Khan Younis in the southern Gaza Strip March 11, 2014. An Israeli air strike on Tuesday killed three Palestinian militants in the Gaza Strip, the Islamic Jihad group said. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra ambasadei Pakistanului din capitala afgană Kabul, prin intermediul unei declarații difuzate duminică pe Telegram de unul dintre canalele afiliate grupului militant, informează mediafax.

Ambasada a fost atacată vineri, iar un agent de securitate pakistanez a fost rănit de focuri de armă în ceea ce Islamabadul a numit a fi o tentativă de asasinare a șefului său de misiune, care nu a fost însă rănit.


Citește și : De la Moscova până în Ural:lanţul de buncăre ale preşedintelui rus, în centrul unei anchete a jurnaliştilor ruşi

Statul Islamic a afirmat că atacul a fost comis de doi dintre membrii săi înarmați cu „arme medii și cu lunetiști” și îl viza pe ambasador și gărzile sale care se aflau în curtea ambasadei.

Autoritățile talibane au declarat că investighează atacul și că incinta ambasadei a fost ținta unor focuri de armă de la o clădire din apropiere. Poliția a declarat că a arestat un suspect și a recuperat două arme de foc.

Atacul a rănit cel puțin un gardian și a provocat pagube clădirii, a precizat Statul Islamic, potrivit Reuters.

Ministerul pakistanez de Externe a declarat că a văzut rapoartele privind revendicarea de către Statul Islamic.

Citește și : Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

„În mod independent și în consultare cu autoritățile afgane, verificăm veridicitatea acestor rapoarte”, a spus acesta într-o declarație, adăugând că atacul a fost o reamintire a riscului pe care activitatea militantă îl reprezintă pentru regiune.

„Trebuie să acționăm cu hotărâre, cu toată forța noastră colectivă, pentru a învinge această amenințare”, a declarat Ministerul de Externe.