DISTRIBUIȚI

Primele efecte ale furtunii Barra au a fost resimţite marţi în Marea Britanie şi Irlanda, vântul intens şi ploile abundente afectând comunităţile care nu şi-au revenit încă după o altă furtună puternică recentă, informează DPA/PA Media, potrivit agerpres.

O avertizare cod galben de vânt emisă de Met Office a intrat în vigoare marţi la ora 9:00 GMT, existând posibilitatea întreruperii unor servicii de transport.


Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

Au fost deja înregistrate rafale de 107 km/h în Insulele Scilly, în largul coastei de sud-vest a Angliei, în timp ce furtuna Barra îşi continuă deplasarea dinspre vest.

De asemenea, au fost consemnate rafale de 112 km/h pe Insula Sherkin, la sud-vest de Cork, în Irlanda.

Sute de gospodării din nord-estul Angliei sunt în continuare afectate de pene de curent după furtuna Arwen, care a lovit Marea Britanie la sfârşitul lunii noiembrie.

Compania Northern Powergrid a declarat că marţi dimineaţa efectua ultimele intervenţii pentru a reconecta la reţeaua electrică 500 de gospodării.

Căderi abundente de zăpadă sunt prognozate pentru unele regiuni ale Scoţiei şi din nordul Angliei începând din a doua parte a zilei de marţi, a indicat Met Office.

În timp ce vestul Irlandei va fi afectat de furtună în special marţi, avertizări cod galben de vânt sunt în vigoare şi în Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord până miercuri.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

Agenţia de Mediu a emis cinci avertizări de inundaţii începând de marţi dimineaţa, de-a lungul coastei sudice a Angliei, între Dorset şi Hampshire, în Christchurch, Beaulieu, Fareham, Langstone şi Emsworth şi de-a lungul coastei din Essex.

Potrivit The Guardian, peste 30.000 de gospodării şi sedii comerciale din Irlanda au rămas marţi fără energie electrică din cauza furtunii Barra. Şcolile din 12 comitate vizate de avertizări cod portocaliu şi roşu au primit recomandarea de a se închide, în timp ce Aer Lingus şi-a anulat zborurile către şi dinspre Cork, iar unele servicii au fost perturbate în Dublin.