DISTRIBUIȚI

Mii de locuinţe au rămas fără energie electrică după ce furtuna Dudley a măturat regiuni întregi din Marea Britanie, informează DPA, potrivit agerpres.

Localitatea Capel Curig din Ţara Galilor a înregistrat rafale de până la 130 de km/h, în timp ce la Emley Moor în West Yorkshire şi la Drumalbin în South Lanarkshire, rafalele de vânt au ajuns la 120 km/h.


Citeşte şi: Biden ar trebui să folosească manualul Războiului Rece pentru a opri amenințarea lui Putin din Ucraina – Black News

Compania Northern Powergrid a declarat că 1.000 de proprietăţi erau în continuare private de curent electric joi dimineaţă din cauza vremii nefavorabile.

„Echipele noastre au restabilit alimentarea cu energie electrică în aproximativ 19.000 de locuinţe şi clădiri şi lucrăm pentru a reporni curentul în alte circa 1.000 de proprietăţi”, a declarat un purtător de cuvânt.

Miercuri seară, la ora 21.00 (21.00 GMT), pentru circa 4.000 de clienţi nu fusese încă restabilit curentul electric. Iniţial, 14.000 de clienţi au fost afectaţi de condiţiile meteo nefavorabile, însă, între timp, la circa 10.000 curentul electric a fost repornit.

Potrivit National Rail, joi la ora 7 dimineaţa, zeci de companii feroviare avuseseră de suferit din cauza furtunii în nordul Angliei, în Midlands, în Ţara Galilor şi în cea mai mare parte a Scoţiei.

Citeşte şi: Rusia a reuşit să se facă auzită şi nu caută confruntare, susţine un fost secretar general al OSCE – Black News

Met Office a emis avertizări de cod galben până joi la ora 10:00 pentru Scoţia, existând riscul ca din cauza precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute din timpul nopţii să se producă polei.

Dudley precede furtuna Eunice, care se preconizează că va aduce rafale de vânt de peste 150 km/h în zonele de coastă şi de până la circa 130km/h în restul zonelor, a precizat serviciul meteorologic.