DISTRIBUIȚI

Furtuna care a lovit luni şi marţi regiunea Marmara din nord-vestul Turciei a făcut cinci morţi şi 63 de răniţi, a anunţat marţi seară ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de AFP, potrivit agerpres.

Vântul care a atins luni o viteză de până la 130 kilometri pe oră a smuls copaci, a zburat acoperişuri şi a provocat prăbuşirea unor minarete şi turnuri cu ceas în mai multe oraşe ale regiunii Marmara, printre care Istanbul.


Citeşte şi: FAA dezvăluie accidental peste 700 de zboruri anterioare necunoscute ale lui Jeffrey Epstein – Black News

În pofida scăderii în intensitate, vântul puternic a continuat să sufle marţi peste regiune, provocând perturbări în traficul aerian şi închiderea şcolilor pentru ziua respectivă în mai multe localităţi.

În total, „cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 63 au fost rănite în dezastrul provocat de furtuna Libeccio în regiunea Marmara”, a declarat pe Twitter ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca.

Citeşte şi: Persoanele vaccinate complet şi cu rapel împotriva Covid ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron (ministru israelian) – Black News

Imaginile difuzate pe reţelele sociale şi de media turceşti au arătat un acoperiş şi o verandă zburate de vânt, precum şi camioane de mare tonaj răsturnate într-o parte pe o autostradă rapidă din apropiere de Istanbul.