DISTRIBUIȚI

O furtună de nisip a acoperit joi cu o mantie roşie o mare parte din statul australian New South Wales, provocând probleme de respiraţie locuitorilor, întârzierea a numeroase zboruri pe aeroportul din capitală şi acoperirea unor locuri emblematice ale oraşului, precum Opera din Sydney, relatează EFE, potrivit agerpres.

Autorităţile au decretat o alertă de înrăutăţire a calităţii aerului în urma furtunii de nisip care s-a întins pe o suprafaţă de aproape 500 de kilometri şi au cerut populaţiei să fie precaută, subliniind riscul pentru persoanele cu deficienţă respiratorie.


Citeşte şi: Incendiu puternic la un garaj de autobuze din Londra (FOTO/VIDEO)

„Lumea ar trebui să stea în locuri închise cât mai mult posibil, să bea multe lichide şi să evite exerciţiile fizice” a declarat postului 9News, directorul serviciului de ambulanţă al statului New South Wales,Tony Gately.

Seceta din ultimele luni a agravat amploarea furtunii, sporind cantitatea de praf şi nisip pe câmpuri.

„Zborurile la terminalele Internaţional şi Naţional au suferit întârzieri”, a postat pe contul său de Twitter Aeroportul din Sydney, deşi situaţia s-a ameliorat în ultimele ore.

Citeşte şi: O maşină a intrat cu viteză în copiii din faţa şcolii (VIDEO). Cel puţin cinci persoane au murit!

Imaginile luate din unele zone afectate arată un mare nor de praf roşiatic avansând, sau suprafeţe mari acoperite de praful care îngreunează vizibilitatea pietonilor şi a conducătorilor auto.

În 2009, o furtună de nisip de 500 de kilometri lăţime şi 1.000 de kilometri lungime a afectat statele New South Wales şi Queensland, care a determinat suspendarea lucrărilor de construcţie, întârzierea zborurilor şi închiderea şcolilor şi a instituţiilor publice.