DISTRIBUIȚI
Gardening Know How

O furtună cu grindină a măturat miercuri după amiaza nordul Croaţiei, provocând pagube extinse facilităţilor şi terenurilor agricole din zonă şi distrugând aproape jumătate din producţia de flori a ţării balcanice, informează agenţia HINA. Nu au fost raportate victime, potrivit agerpres.

Cea mai afectată a fost localitatea Veliki Bukovec, unde este localizată 40% din producţia de flori a Croaţiei şi în care nicio seră nu a scăpat fără stricăciuni.


Citește și : Grecia va preda americanilor tot petrolul confiscat de pe o navă iraniană

Locuitorii nu-şi amintesc să mai fi fost vreodată o cădere de grindină atât de puternică şi care să provoace atâtea pagube, a declarat Andelko Stričak, prefectul judeţului Varaždin, de care aparţine localitatea.

Grindina a avariat acoperişuri şi un mare număr de vehicule, iar culturile agricole de-a lungul râului Sutla, de la graniţa cu Slovenia, au fost complet distruse, potrivit lui Zeljko Kolar, prefectul judeţului Krapina-Zagorje.

Citește și : Macron îl sună pe Erdogan pentru a discuta aderearea Finlandei şi Suediei la NATO

 

Pe alocuri, grindina a fost de mărimea nucilor, a spus Matija Posavec, prefectul din Medjmurjie.

Pagubele urmează să fie stabilite şi se are în vedere declararea stării de calamitate naturală, au mai menţionat liderii judeţelor afectate.