DISTRIBUIȚI

Organizaţia evreiască Fundaţia pentru Acţiune şi Protecţie a decis să înfiinţeze un „serviciu de securitate auto-organizat” pentru combaterea antisemitismului în zona din Budapesta cunoscută drept „cartierul petrecerilor”, care este şi cartierul vechi evreiesc şi una din atracţiile turistice din capitala ungară, scrie miercuri ziarul Nepszava, preluat de MTI, potrivit agerpres.

Fundaţia intenţionează să împiedice „importul antisemitismului din nordul şi vestul Europei” în Ungaria, a declarat cotidianului secretarul organizaţiei, Kalman Szalai. Se vor depune toate eforturile ca „Budapesta să nu devină un loc asemănător cu unele oraşe occidentale mari”, din punct de vedere al securităţii, a adăugat el.


Citeşte şi: Autorităţile americane au pus mâna pe ‘JAGUAR’, unul din capii cartelului Sinaloa – FOTO

Nepszava reaminteşte că Gyorgy Szabo, preşedintele consiliului Fondului Public pentru Patrimoniul Evreiesc din Ungaria, a declarat recent pentru site-ul publicaţiei că în Sectorul 7 din Budapesta au loc frecvent „atacuri verbale” împotriva evreilor, din partea turiştilor beţi care urlă insulte în engleză şi „Heil Hitler”. Ţintele acestora sunt de obicei evreii ortodocşi, uşor de identificat după aspect, a adăugat el.

Avertismentul lui Szabo a contribuit la proiectul de creare a „serviciului de securitate”, arată ziarul. Szalai a anunţat că se aşteaptă înscrierea unor voluntari, iar serviciul va colabora cu poliţia locală. 

Citeşte şi: Lupte crâncene la summitul UE pentru succesiunea lui Jean-Claude Juncker