DISTRIBUIȚI
Le Soir

Fosta primăriţă a unui oraş belgian din apropiere de Bruxelles a fost găsită moartă, a anunţat marţi procurorul de caz, precizând că un bărbat s-a predat poliţiei afirmând că a ucis-o, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ilse Uyttersprot, în vârstă de 53 de ani, fost primar al oraşului Aalst şi în prezent membră a consiliului municipal, a fost găsită moartă într-un apartament din oraş, a declarat procurorul din provincia Flandra de Est.


Citește și: Majoritatea germanilor susțin plecarea trupelor americane

Ea a fost primar al oraşului Aalst între 2007 şi 2012.

Un bărbat s-a predat poliţiei din oraş, afirmând că a ucis-o pe Ilse Uyttersprot, a mai precizat procurorul într-un comunicat de presă.

Observaţiile iniţiale par să indice că nu a existat un motiv politic în asasinarea fostei primăriţe, mai menţionează sursa citată.

„Potrivit concluziilor iniţiale, circumstanţele au legătură cu sfera relaţiilor”, a mai spus procurorul.

Un membru al echipei actualului primar Christoph D’Haese’s a declarat pentru dpa că circumstanţele crimei rămân neclare şi că o investigaţie este în curs de desfăşurare.

Poliţia federală belgiană investighează acum această chestiune, a relatat agenţia de ştiri Belga.

Citește și: Israelul a atacat din nou Siria

Politicienii belgieni au prezentat condoleanţe pe Twitter.

„Ce veşti oribile. Moartea lui Ilse Uyttersprot ne loveşte dur pe toţi”, a scris pe Twitter Joachim Coens, actualul lider al Partidului creştin-democrat flamand CD&V. „Multă putere familiei ei şi celor iubiţi”, a adăugat el.

Politicianul flamand Wouter Beke a afirmat, la rândul său, că „nu există cuvinte” pentru „vestea teribilă despre Ilse Uyttersprot”.