DISTRIBUIȚI
twitter

Popularitatea roboţilor pe roţi care livrează cumpărăturile la domiciliu în oraşul englez Milton Keynes a crescut, locuitorii fiind blocaţi în case din cauza măsurilor luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite Reuters, potrivit news.ro .

Roboţii, care ajung la nivelul genunchilor unei persoane şi au forma unor cutii din plastic instalate pe şase roţi, sunt o prezenţă familiară în oraşul unde livrează cumpărături la domiciliu de peste doi ani.


Citește și : Numărul deceselor de COVID-19 a depăşit pragul de 200.000 în lume (AFP)

Dar, de când guvernul a impus măsuri stricte de distanţare socială, pe 23 martie, dispozitivele au fost mai solicitate ca oricând, livrând gratuit pentru angajaţii Serviciului Naţional de Sănătate (National Health Service – NHS), cererea crescând tot mai mult din partea publicului larg.

 

”În prezent oferim livrări gratuite tuturor angajaţilor NHS din comunitatea noastră. Dorim să le facem viaţa mai uşoară acestor oameni, în aceste timpuri foarte, foarte stresante”, a spus Henry Harris-Burland, de la compania Starship, care produse roboţii.

”Mulţi dintre ei…lucrează 80 de ore pe săptămână şi nu au timp să meargă la magazin, aşa că folosesc roboţii pentru cumpărături. Sunem onoraţi că putem fi parte a acestei soluţii”, a spus Harris-Burland.

Roboţii au o antenă cu un steguleţ în vârf, pentru a fi mai uşor de observat când circulă. Sunt suficient de mari pentru a transporta câteva sacoşe de cumpărături, precum şi un bax de sticle.

Citește și : Kim Jong-Un este ‘stare vegetativă’, conform unor surse citate de presa niponă

În ultimele trei săptămâni, Starship şi-a dublat flota de roboţi pentru livrări din Milton Keynes la 70. Harris-Burland a precizat că roboţii au efectuat 100.000 de librări autonome în oraş.

“Mulţi locuitori ne-au contactat online, cerându-ne să facem livrări în cartierul lor”, a mai spus Harris-Burland.