DISTRIBUIȚI
O Globo

Firma minieră Vale din Brazilia a ajuns la un acord privind despăgubiri de şapte miliarde de dolari pentru victimele prăbuşirii barajului Brumadinho, în urma căreia au murit cel puţin 259 de oameni, transmite vineri dpa, potrivit agerpres. Cel puţin 11 persoane sunt încă date dispărute după revărsarea catastrofală a circa 12 milioane de metri cubi de noroi din 25 ianuarie 2019.

Justiţia braziliană a înregistrat în februarie anul trecut acuzaţiile împotriva Vale şi a filialei companiei germane de certificare TUV SUD şi a 16 angajaţi ai acestora, suspectaţi de furnizarea de informaţii false privind stabilitatea barajului, deşi ştiau că este nesigur. Vinovaţii ar putea răspunde pentru omor.


Citește și : Liderul Al-Qaida din Peninsula Arabică a fost ARESTAT

Despăgubirile obţinute de guvernul statului brazilian Minas Gerais sunt cele mai mari din istoria ţării şi a întregii Americi Latine, menţionează dpa.

„Preşedintele Curţii Supreme a aprobat acordul istoric”, a anunţat cea mai înaltă instanţă a statului.

Citește și: Riscul de infectare de pe diverse suprafețe contaminate este REDUS

„Am reuşit”, a reacţionat Romeu Zema, guvernatorul Minas Gerais, într-un mesaj în reţeaua Twitter. El a precizat că aproximativ 30% din despăgubiri vor fi investite în oraşul Brumadinho.