DISTRIBUIȚI
Getty Images

O mamă din Connecticut dă în judecată companiile populare de social media, Meta şi Snap Inc, pe care le acuză că au provocat dependenţa fiicei sale de platformele lor de socializare, ceea ce a culminat cu sinuciderea sa, informează mediafax.

O mamă din Connecticut dă în judecată două companii populare de social media: Meta şi Snap Inc. Femeia acuză faptul că fiica ei, Selena, a devenit dependentă de platformele lor, pe care petrecea nenumărate ore.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

Selena Rodriguez, în vârstă de 11 ani, a dezvoltat o dependenţă cronică faţă de Instagram şi Snapchat, alimentată şi de restricţiile suferite în pandemia de coronavirus, când opţiunile de petrecere a timpului liber erau restrânse.

Când mama ei a realizat că are o problemă, a primit ajutor specializat din partea unui terapeut, care a remarcat că în toată cariera sa nu mai întâlnise un caz de adicţie atât de grav faţă de reţelele sociale.

Fetiţa a împărtăşit în spaţiul virtual mai multe imagini cu ea în ipostaze compromiţătoare, în căutare de validare şi apreciere. Ulterior, acele imagini au ajuns în posesia colegilor de clasă. După acest incident, starea ei mintală s-a deteriorat şi s-a ajuns, în cele din urmă, la sinucidere.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă

Înainte să se sinucidă pe data de 21 iulie 2021, Selena suferise pentru o perioadă lungă de timp de depresie şi privare de somn.

Procesul va fi judecat la Curtea Federală din California, acolo unde ambii giganţi ai reţelelor sociale trebuie să răspundă în faţa legii de ce au proiectat şi comercializat cu bună ştiinţă produse care au un impact dăunător asupra utilizatorilor minori.