DISTRIBUIȚI
Getty

Un tribunal pakistanez a decis marţi condamnarea la moarte a unei femei pentru scrierea unor pamflete considerate jignitoare la adresa profetului Mohamed, transmite DPA, potrivit agerpres.

”S-a dovedit fără putinţă de tăgadă că Salma Tanveer a scris şi a distribuit lucrările care sunt insultătoare cu privire la sfântul profet Mohamed”, indică verdictul dat de un tribunal districtual din oraşul Lahore, situat în estul Pakistanului.


Citeşte şi: Guvernul britanic cere ajutorul armatei în criza de combustibil – Black News

În 2013, un cleric local a depus împotriva femeii respective o plângere potrivit căreia acuzata susţinea că este ea însăşi profet.

Femeia avea o ”instabilitate mentală la momentul producerii incidentului” şi pamfletele nu erau scrise de ea, a declarat avocatul apărării, Mian Muhammad Ramzan.

Acuzata are dreptul de a contesta în apel decizia la Înalta Curte din Lahore.

Blasfemia este un subiect sensibil în Pakistan. Cei acuzaţi pot deveni ţinte ale grupurilor de justiţiari musulmani. În unele cazuri, acuzaţii au fost împuşcaţi mortal, îngropaţi de vii sau biciuiţi până la moarte.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras un PROIECTIL necunoscut în mare – Black News

Anul trecut, un bărbat americano-pakistanez care aparţinea sectei religioase Ahmadiyya a fost împuşcat mortal într-un tribunal în timp ce era judecat în conformitate cu legislaţia pakistaneză privind blasfemia.

Extremiştii islamici au organizat în 2018 proteste masive împotriva achitării Asiei Bibi, o femeie creştină care în 2010 fusese condamnată la moarte pentru blasfemie. Cazul Bibi a atras atenţia internaţională şi a condus la asasinarea în 2011 a guvernatorului statului indian Punjab, Salman Taseer, care încercase să reformeze legislaţia privind blasfemia.