DISTRIBUIȚI
ABC News

Un tribunal australian a condamnat o femeie din Bangladesh la 42 de ani de închisoare pentru că şi-a înjunghiat proprietarul în timpul somnului într-un atac terorist anul trecut la Melbourne, a relatat miercuri canalul naţional ABC, citat de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Momena Shoma l-a atacat pe proprietarul în casa căruia locuia în nordul oraşului Melbourne cu un cuţit de bucătărie în timp ce acesta îşi făcea somnul de după-amiază, în februarie 2018.


Citește și : Protest anti-Trump inedit la Londra: Sculptură cu președintele american ca un copil aşezat pe o toaletă aurită, scriind mesaje (VIDEO)

Ea a fost declarată vinovată de implicare într-un act terorist inspirat de Statul Islamic, după ce a pledat vinovat în timpul procesului.

Este prima dată când a fost pronunţată o sentinţă pentru acuzaţia de angajare într-un act terorist pentru o cauză politică, religioasă sau ideologică, şi anume jihadul violent.

În timpul audierilor ţinute la Curtea Supremă din statul Victoria s-a aflat că Shoma a venit în Australia numai pentru a comite singură atacul şi a adus cuţitul cu ea din Bangladesh.

Citește și : Noul preşedinte al Ucrainei cere UE să contribuie la încetarea războiului

Ea a sosit la Melbourne cu viză de student la 1 februarie 2018 şi a închiriat o cameră în casa victimei.

Shoma a strigat „Allahu akbar” când a înfipt cuţitul în umărul şi gâtul bărbatului cu o astfel de forţă încât vârful lamei s-a rupt, potrivit ABC.

Proprietarul ei, în vârstă de 56 de ani, s-a recuperat după rănile suferite, dar a declarat că a rămas cu o teamă permanentă şi nu a mai putut să muncească după atac.