DISTRIBUIȚI

O femeie a murit şi circa 10 persoane erau date dispărute sâmbătă, în urma unei alunecări de teren provocate de ploi puternice pe insula italiană Ischia, transmit Reuters, dpa şi AFP, potrivit agerpres

Alunecarea de teren a înghiţit cel puţin o casă şi a împins mai multe maşini către mare în localitatea Casamicciola Terme din nordul insulei, care este cea mai afectată, conform media italiene şi serviciilor de salvare.


Prima victimă este o femeie al cărei corp a fost găsit de salvatori, a anunţat prefectul de Neapole, Claudio Palomba, într-o conferinţă de presă.

Citește și : Şefii de guvern din Polonia şi Lituania promit ajutor Ucrainei în cursul unei vizite la Kiev

O parte din persoanele date dispărute iniţial au fost găsite în siguranţă, inclusiv o familie cu un nou născut. La mijlocul după amiezii, nu se ştia încă nimic despre circa zece persoane, a menţionat prefectul.

Decesul anunţat iniţial a opt persoane nu a fost confirmat.

Operaţiunile de căutare sunt complicate de ploaia persistentă şi vântul puternic.

Citește și : Preşedinta Ungariei la Kiev: Cei în nevoie se pot baza întotdeauna pe unguri

Cel puţin 30 de familii sunt blocate în locuinţele inundate, fără apă potabilă sau electricitate, a relatat ANSA.

Şefa executivului italian, Giorgia Meloni, a afirmat că urmăreşte situaţia şi se gândeşte la cei afectaţi de această catastrofă, care vine la câteva săptămâni după moartea a 11 persoane în inundaţii provocate de ploile puternice, în zona central-estică a Italiei.