DISTRIBUIȚI
Infomobile - w2eu

O tânără afgană a fost ucisă de o altă femeie din Afganistan într-o dispută în tabăra supraaglomerată de migranţi Moria de pe insula grecească Lesbos, informează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

Poliţia a confirmat postului public de radioteleviziune ERT pentru regiunea Egeea de Nord că incidentul a avut loc vineri seară.


Citește și: SUA impun sancțiuni mai multor entități chineze

Presupusa ucigaşă a fugit iniţial spre dealurile din jur, dar a fost arestată în timpul nopţii, a transmis radioul de stat sâmbătă.

Potrivit unor informaţii din surse ale poliţiei, o dispută a avut loc între copiii celor două femei care locuiau în corturi vecine.

Autorităţile au dus acum cele două familii în alte locuri, a relatat portalul local de ştiri Politikalesvos.

Tabăra Moria este supraaglomerată şi disputele între oamenii care trăiesc în condiţii mizere, uneori în colibe şi sub folii de plastic, sunt ceva obişnuit.

Citește și: Un apropiat al lui BoJo este bănuit că a încălcat măsurile de izolare

Potrivit celor mai recente cifre, aproximativ 17.000 de persoane trăiesc în şi în jurul taberei, care are o capacitate oficială de 2.757.

Organizaţiile de ajutorare şi Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) cer de ani de zile închiderea taberei şi ca oamenii să fie cazaţi în condiţii mai bune.