DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Şapte membri ai unei singure familii, inclusiv copii, au murit în provincia Kapisa, din nord-estul Afganistanului, după ce acoperişul casei în care se aflau s-a prăbuşit din cauza ploilor torenţiale, transmite sâmbătă DPA, care citează oficiali afgani, potrivit agerpres

Conform unui reprezentant al poliţiei citat de DPA, acest incident s-a petrecut într-o vale din districtul Nijrab, înainte de răsărit.


Citește și : SOS Satele Copiilor anchetează abuzurile sexuale în structurile sale din Africa şi Asia

Victimele sunt cei doi părinţi şi cei cinci copii ai lor, care dormeau când s-a prăbuşit acoperişul.

Ploile torenţiale şi inundaţiile au ucis cel puţin 56 de persoane în Afganistan în ultima săptămână, conform Autorităţii afgane pentru managementul dezastrelor.

Alte 30 de persoane sunt date dispărute de joi, după ce ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat 25 din cele 34 de provincii afgane.

În afara pierderilor de vieţi omeneşti, aproximativ 1.000 de locuinţe au fost distruse şi în jur de 3.000 de animale au murit, conform autorităţii pentru dezastre.

Provincia Herat (vest) a fost lovită puternic, sute de familii fiind nevoite să caute refugiu din calea apelor.

Citește și : Bundestagul aprobă înfiinţarea Fundaţiei Helmut Kohl

Astfel de episoade de inundaţii se produc anual în Afganistan, distrugând case, teren agricol şi infrastructura publică. În august 2020 s-au înregistrat peste 150 de decese în 13 provincii din cauza inundaţiilor. De asemenea, Afganistanul a trecut printr-un episod sever de inundaţii în 2019, când au fost distruse peste 10.000 de case şi au fost afectaţi în jur de 180.000 de oameni, conform datelor ONU.