DISTRIBUIȚI
dpa International

Responsabilii regiunii Magadan, din Orientul Îndepărtat Rus, au anunţat miercuri că o fabrică locală lansează producţia în masă de cârnaţi din carne de focă pentru prima dată în regiune, informează dpa, potrivit Agerpres.

Obţinerea unei cantităţi suficiente de carne pentru aceste produse „nu ar trebui să constituie o problemă”, în contextul în care în apele locale se estimează că trăiesc 50.000 de foci, a indicat administraţia locală din această regiune cu ieşire la Marea Okhotsk într-o declaraţie, însoţită de o fotografie cu un sortiment de cârnaţi afumaţi de culoare maro.


Citește și : Rusia va începe operarea la întreaga capacitate a două noi termocentrale în Crimeea (surse Reuters)

„Carnea de focă nu este doar delicioasă, ci şi sănătoasă. Are puţine calorii şi conţine o cantitate mare de substanţe utile care întăresc organismul”, se precizează în declaraţie.

Acţiunea este menită să diversifice industria locală de pescuit şi să promoveze know-how-ul tradiţional, se indică în aceeaşi declaraţie.

Afacerea intenţionează, de asemenea, să folosească pieile de focă pentru a confecţiona îmbrăcăminte, dar şi să producă medicamente din grăsimea acestui animal.

Citește și : DaVinci500/ Italia discută cu Franţa pentru a „prelua” Mona Lisa, glumeşte Matteo Salvini