DISTRIBUIȚI
defence world

O fabrică de arme deţinută de germani în Italia va opri exporturile de bombe către Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, folosite în războiul din Yemen, au anunţat activişti miercuri, informează DPA, potrivit agerpres.

RWM Italia, o filială a companiei germane din industria de apărare Rheinmetall, produce bombe ale căror fragmente au fost găsite pe ţinte ale loviturilor aeriene în Yemen.


Citește și : Analizele opozantului rus Navalnîi nu au identificat nicio toxină

„Salutăm o decizie ce ar fi trebuit luată cu mult timp în urmă, aşa cum am cerut noi”, a declarat Grupul italian de coordonare a societăţii civile într-un comunicat.

Grupul include activişti italieni ai Amnesty International, organizaţiilor de caritate Oxfam şi Salvaţi Copiii, precum şi militanţi italieni pentru dezarmare.

Potrivit agenţiei de presă ANSA, RWM Italia respectă o decizie a guvernului italian de a suspenda licenţele de export pentru bombe şi componente în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

ANSA a citat dintr-o scrisoare adresată marţi de RWM Italia angajaţilor săi indicând că suspendarea are „efect imediat şi va dura până la 18 luni”.

Citește și : Poliţistul condamnat pentru uciderea unui adolescent la Atena în 2008, eliberat din închisoare

La începutul acestei luni, viceprim-ministrul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem), a declarat că guvernul a fost de acord să blocheze vânzările de bombe italiene către ţările implicate în războiul din Yemen.