DISTRIBUIȚI
Tiscali Notizie

O deputată a partidului Mişcarea Cinci Stele (M5S) din Italia a fost „atacată brutal” de un bărbat în parcarea unui supermarket din Sardinia, a declarat duminică un membru din conducerea acestei formaţiuni antisistem, relatează dpa, potrivit agerpres.

Mara Lapia se afla sâmbătă seară la coada de la casă pentru a plăti la un supermarket din Nuoro, în centrul insulei Sardinia, când a fost prima dată atacată verbal de un bărbat, a relatat agenţia italiană de ştiri ANSA. Apoi ea a fost agresată fizic în parcarea magazinului.


Citeşte şi: Proteste violente la Budapesta (VIDEO). Manifestanţii au forţat intrarea în televiziunea publică

„Tot sprijinul M5S pentru purtătoarea noastră de cuvânt, Mara Lapia, care a fost atacată brutal de un bărbat la un supermarket din Nuoro”, a scris pe Twitter Alessandro D’Uva, liderul grupului parlamentar al partidului din camera inferioară a legislativului italian. „Un gest abject pe care îl condamnăm ferm”, a adăugat el.

Mara Lapia, care a fost dusă la spitalul San Francesco din oraş pentru îngrijiri şi apoi lăsată să meargă acasă, are o coastă ruptă, diferite contuzii şi probleme la un plămân, a relatat ANSA.

Conform agenţiei, bărbatul, care a fost identificat, a început să o atace verbal pe deputata de 42 de ani după ce aceasta a mustrat un angajat din supermarket că a vărsat din greşeală pe ea o băutură nealcoolică.

Citeşte şi: EXPLOZIE la sediul unui post de televiziune din Grecia – FOTO

„Simţi mirosul în tot supermarketul. Când voi intraţi undeva, mirosul se răspândeşte peste tot”, i-ar fi spus bărbatul, aparent făcând referire la reprezentanţii M5S.

„Nu m-am gândit niciodată că aş putea fi în pericol pentru rolul meu ca parlamentar”, a declarat pentru ANSA Mara Lapia, adăugând că agresorul este o „brută”.

„Este îngrozitor că un bărbat se poate dezlănţui aşa împotriva unei femei. Mă simt mai rănită ca femeie decât ca parlamentar”, a adăugat ea.