DISTRIBUIȚI
Daily Express

O delegaţie a talibanilor va sosi săptămâna viitoare în capitala rusă pentru a participa la consultări asupra Afganistanului, în aşa-zisul „format Moscova”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, informează TASS şi Reuters, potrivit agerpres.

„Săptămâna viitoarea aşteptăm sosirea la Moscova a unei delegaţii de reprezentaţi ai mişcării talibanilor, pentru participare la cea de-a treia reuniune în ‘format Moscova’ pentru consultări asupra Afganistanului”, a spus Zaharova.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

În consultările de la Moscova mai sunt implicate China, Pakistan, India şi Iran.

Moscova a mai găzduit o conferinţă internaţională asupra Afganistanului, în martie, când Rusia, Statele Unite, China şi Pakistan au emis o declaraţie comună cerând părţilor afgane în război să ajungă la un acord de pace şi să oprească violenţa. Conferinţa a cerut de asemenea talibanilor să nu lanseze ofensive primăvara şi vara.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

De atunci, Statele Unite şi aliaţii săi au retras trupele străine după 20 de ani, talibanii au recăpătat puterea într-o ofensivă-fulger şi guvernul precedent s-a prăbuşit.