DISTRIBUIȚI
FOTO: Jim Huylebroek/The New York Times)

O delegaţie a regimului taliban afgan se va întâlni, marţi, în Qatar, cu oficiali din cadrul Uniunii Europene, afirmă ministrul interimar de Externe de la Kabul, Amir Khan Muttaqi, citat de Agenţia France-Presse, informează mediafax.

„Mâine, vom avea o întrevedere cu reprezentanţi ai Uniunii Europene. Avem întâlniri pozitive cu reprezentanţii altor ţări”, a declarat Amir Khan Muttaqi. Întâlnirile au loc în capitala Qatarului, Doha.


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

Uniunea Europeană este preocupată de situaţia umanitară din Afganistan şi de încălcările drepturilor omului.

Administraţia Joseph Biden a catalogat, luni, drept „deschise şi profesioniste” primele negocieri cu Mişcarea talibanilor afgani după ce organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan ca rezultat al retragerii trupelor occidentale. Discuţiile s-au concentrat pe teme de securitate, combaterea terorismului şi drepturile omului, a transmis Departamentul de Stat de la Washington.

Citește și : Zeci de mine din nordul Chinei au fost închise din cauza inundaţiilor – VIDEO

Acestea au fost primele negocieri dintre Washington şi regimul taliban de când organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan în august, ca rezultat al retragerii trupelor occidentale.