DISTRIBUIȚI
Thrillist

Un judecător a refuzat să blocheze lansarea filmului „The Laundromat”, producţie Netflix bazată pe scandalul Panama Papers, potrivit The Hollywood Reporter, potrivit news.ro .

Jurgen Mossack şi Ramon Fonseca – avocaţii aflaţi în centrul scandalului – au depus marţi, la o curte de justiţie din Connecticut, o cerere în care susţin că au fost defăimaţi de acest film. Ei au cerut interzicerea distribuirii producţiei regizate de Steven Soderberg pe platforma Netflix.


Citește și : Pentagon: Niciun soldat american nu va verifica respectarea ‘zonei de securitate’ între kurzi şi Turcia

Judecătoarea Janet Bond Arterton a respins solicitarea şi a transferat cazul în California. Ea a considerat reclamaţia ca fiind frivolă şi cu scopul de a cenzura exprimarea creativă.

„Filmul lui Steven Soderbergh spune o poveste importantă despre exploatarea oamenilor nevinovaţi şi folosirea abuzivă a sistemului financiar. Din fericire, puteţi urmări acum «The Laundromat» – filmul pe care Mossack şi Fonseca au încercat să îl cenzureze – pe Netflix”.

În opinia ei, curtea din Connecticut nu are jurisdicţie în această problemă.

Citește și : Hillary Clinton acuză Moscova că se implică iar în alegerile din SUA: ‘Tulsi Gabbard, favorită a ruşilor’

Lungmetrajul, cu Meryl Streep, Gary Oldman şi Antonio Banderas în distribuţie, a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de la Veneţia de anul acesta şi a fost prezentat într-un număr limitat de cinematografe pe 27 septembrie. El este disponibil, de vineri, pe platforma Netflix.