DISTRIBUIȚI
SFGate

Un ansamblu de 80 de obiecte cu însemnele celui de-al III Reich au fost înapoiate muzeului consacrat Holocaustului din capitala Argentinei. Joi, instituţia a anunţat că aceste vestigii – descoperite la un colecţionar în 2017 – se vor alătura colecţiei permanente, scrie Le Figaro, potrivit news.ro .

Instituţia a anunţat că aceste piese au aparţinut membrilor regimului care s-au refugiat în această ţară din America Latină.


Citește și : Speculaţiile privind un posibil veto al Ungariei la o amânare a Brexitului sunt doar ‘zvonuri’ (ministru)

Printre obiecte figurează în special un profil în relief al lui Adolf Hitler, o lupă care i-ar fi putut aparţine Führerului şi o acvilă imperială a celui de-al III-lea Reich.

Aceste sculpturi şi piese artizanale vor fi expuse la muzeu începând din 1 decembrie, data redeschiderii muzeului care a trecut printr-un proces de renovare.

Cele mai multe dintre obiecte proveni din Germania.

Citește și : Alegeri legislative în Portugalia. Premierul Antonio Costa este dat drept marele favorit

Mii de nazişti, dar şi croaţi şi fascişti italieni s-au instalat în Argentina la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Ei au beneficiat de complicitatea preşedintelui din epocă, generalul Juan Peron, care a fost la putere între 1946 şi 1955. Argentina a primit şi evrei care au fugit în urma persecuţiilor şi din lagărele de concentrare. Comunitatea evreiască argentiniană este de altfel cea mai importantă din America Latină: 300.000 de persoane.