DISTRIBUIȚI

O cofetărie din Ungaria a lansat o gamă de deserturi-spumă cu tematică vaccinuri contra COVID-19 pentru a-şi ajuta clienţii să uite de temerile referitoare la diferitele tipuri de vaccinuri sau la implicaţiile imunizării cu unul sau altul dintre seruri, informează Reuters luni, potrivit agerpres.

În cofetăria familiei Sulyan din micul oraş Veresegyhazv, la nord-est de Budapesta, clienţii trebuie să aleagă dintre mai multe sortimente de deserturi din spumă multistratificate, glazurate cu jeleuri colorate, prezentate în pahare de mici dimensiuni şi decorate cu câte o seringă în vârf.


Citeşte şi: Ancheta Wirecard CUTREMURĂ Germania: Elita politică și financiară a fost prinsă într-un SCANDAL imens! – Black News

Fiecare culoare de jeleu reprezintă un alt vaccin COVID-19: galbenul ca lămâia desemnează AstraZeneca, o nuanţă de galben mai închis pentru Sinopharm, verde asemănător pulberii de ceai japonez matcha pentru Pfizer, portocaliu pentru Sputnik V şi un albastru strălucitor pentru Moderna.

Gama de dulciuri oferită de familia Sulyan este lansată în contextul în care milioane de unguri sunt îndemnaţi să se înregistreze în campania de vaccinare, pe fundalul unor dezbateri asupra avantajelor diferitelor vaccinuri disponibile.

În Ungaria, cetăţenii nu au posibilitatea să aleagă un anumit vaccin, ci sunt mai degrabă imunizaţi cu tipul de ser disponibil la cabinetul medicului de familie. În ultimele săptămâni, mii de oameni s-au alăturat unor grupuri de sprijin pe Facebook pentru a putea ţine legătura cu alte persoane imunizate cu acelaşi ser.

Citeşte şi: Omega-3 şi vitamina D reduc riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 – Black News

”Aici oamenii pot face o alegere, nu trebuie să te înregistrezi, nu există efecte secundare”, a spus Katalin Benko, cofetar la patiseria Sulyan, adăugând că intenţia nu este de a face campanie pro sau anti vaccinare sau în favoarea unui ser sau altul.

”Oricine le poate degusta, iar singurul efect secundar ar fi un mic zâmbet”, a spus aceasta în timp ce aşeza cu atenţie jeleu portocaliu deasupra unor dintre deserturi.