DISTRIBUIȚI
AP

O coaliţie de organizaţii anti-război şi mii de activişti pentru pace au semnat o declaraţie care face apel la eliberarea imediată a lui Julian Assange, potrivit DPA, scrie agerpres

Fondatorul WikiLeaks a petrecut peste 1.000 de zile în închisoarea Belmarsh din Londra, în contextul în care SUA încearcă în continuare să obţină extrădarea lui.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

Logodnica lui Julian Assange, Stella Moris, a făcut un noul apel la eliberarea sa, spunând că el a petrecut mai mult timp la Belmarsh decât mulţi deţinuţi condamnaţi pentru fapte violente.

United National Antiwar Coalition (UNAC), o coaliţie de peste 26 de organizaţii anti-război, şi 2.500 de activişti pentru pace şi justiţie au cerut eliberarea imediată a lui Assange şi au salutat contribuţiile sale la pacea globală.

„Îi suntem datori lui Julian să luptăm pentru libertatea sa, deoarece el a luptat pentru pace pentru noi, ceilalţi”, a declarat Alice Walker, scriitoarea premiată cu Nobel a cărţii ‘The Color Purple’ şi activistă pentru pace cu experienţă.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă

„Administraţia Biden îi înfruntă pe adversarii SUA în legătură cu deficienţele privind libertatea presei, însă ar trebui să îşi analizeze propria ipocrizie. Închiderea lui Julian Assange pentru că a expus adevărul despre războaiele SUA este o insultă la adresa tuturor celor care luptă pentru pace şi drepturile omului”, a transmis şi Nathan Fuller, director al Courage Foundation.