DISTRIBUIȚI
AP

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa joi în urma prăbuşirii unei clădiri aflate în renovare în centrul oraşului Shanghai, au anunţat autorităţile locale potrivit cărora o persoană se află prinsă sub dărâmături, iar 14 au fost salvate, relatează AFP, potrivit agerpres.

La ora locală 16:15 (08:45 GMT), ”19 muncitori au scoşi din moloz. Dintre aceştia, cinci au murit în pofida ajutorului acordat, iar restul de 14 sunt într-o situaţie stabilă”, a precizat Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Shanghai pe reţeaua socială Weibo.


Citeşte şi: Trump l-a graţiat pe un fost mare magnat al presei

Accidentul s-a produs în cursul dimineţii, în centrul capitalei economice chineze, când acoperişul unei clădiri cu un etaj, aflată în renovare, s-a prăbuşit, cauzele fiind deocamdată necunoscute.

Potrivit echipelor de salvare, „20 de persoane” au fost prinse în dezastru. Unele media chineze au menţionat iniţial 10 persoane. Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a postat pe o reţea socială fotografii cu echipele de salvare care acţionează pentru extragerea victimelor de sub dărâmături.

Citeşte şi: Austria interzice vălul islamic în şcolile primare

Mai multe catastrofe de acest tip au avut loc în China în ultimii ani, fiind vorba în general de construcţii de proastă calitate şi de nerespectarea normelor de securitate.

În 2016, cel puţin 20 de persoane au murit la Wenzhou (est) în prăbuşirea unor clădiri care aveau o construcţie rudimentară şi în care locuiau muncitori migranţi.

 

#UPDATE: As of 3:30 pm on Thursday, 17 people have been rescued, after a Mercedes-Benz dealership building collapsed in Changning district, Shanghai. pic.twitter.com/TiPkEGpVQ7