DISTRIBUIȚI

O brăţară cu perle şi diamante care i-a aparţinut prinţesei Margaret, sora mai mică a reginei Elisabeta a II-a, s-a vândut la licitaţie pentru aproape 400.000 de lire sterline (552.560 de dolari), informează DPA, potrivit agerpres.

Bijuteria art deco a fost purtată de Margaret într-o fotografie realizată cu prilejul celei de-a 19-a aniversări de celebrul fotograful Cecil Beaton, în 1949.


Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

A fost achiziţionată de un cumpărător care nu şi-a dezvăluit identitatea pentru 396.800 de lire sterline, sumă care include prima cumpărătorului, cu prilejul unei vânzări organizate de firma de licitaţii Dix Noonan Webb din Londra.

”Reflectă nu numai puterea actualei pieţe de licitaţii, dar şi importanţa prioritară a provenienţei”, a spus Frances Noble, director asociat al companiei şi şeful departamentului de bijuterii.

”Prinţesa Margaret a fost fotografiată purtând această brăţară în numeroase ocazii, ceea ce în mod clar a făcut ca obiectul să fie mai atractiv, stârnind interesul internaţional şi ofertarea extrem de competitivă – un rezultat excepţional pentru vânzător”, a mai spus acesta.

Brăţara a fost vândută de Christie’s în 2006 în cadrul unui lot de bijuterii din colecţia prinţesei la patru ani de la decesul acesteia.

Bijuteria a fost confecţionată în 1925 şi este alcătuită dintr-un rând dublu din perle de cultură care încadrează un şir de diamante tăiate circular.

Fotografia prinţesei Margaret a fost realizată de Beaton pe 8 iulie 1949 şi publicată de ziua de naştere a acesteia, pe 21 august.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

”Fusese la Lords ca să vadă meciul dintre Eton şi Harrow şi întârziase puţin, dar s-a îmbrăcat atât de rapid, încât la câteva minute după ce a revenit şi-a făcut apariţia în noua rochie de seară pe care i-o adusese Hartnell în acea dimineaţă – o rochie din tul alb, brodată cu fluturi din paiete şi o eşarfă multicoloră în jurul taliei”, a scris fotograful în jurnalul său despre prinţesa Margaret.

”Arăta foarte drăguţă şi avea destul de mult machiaj, iar ochii erau de un albastru profund, felini şi neînfricaţi şi atât de curaţi şi tinereşti”, a mai scris acesta.