DISTRIBUIȚI

O capsulă cargo din clasa Dragon, lansată de compania SpaceX şi care are la bordul ei o încărcătură de aproape 3.500 de kilograme de provizii şi echipamente ştiinţifice, s-a conectat cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat duminică NASA, informează DPA potrivit agerpres.

Citeşte şi: SUA şi Rusia dispun de modalităţi pentru a gestiona riscurile nucleare – Black News


Andocarea s-a produs în timp ce ISS plutea pe orbită deasupra Oceanului Pacific, au precizat reprezentanţii agenţiei spaţiale americane.

Aceasta este cea de-a 26-a misiune de aprovizionare a ISS realizată de compania SpaceX în colaborare cu NASA.

„După ce capsula Dragon va rămâne aproximativ o lună ataşată de staţia spaţială, ea va reveni pe Pământ având la bord echipamente şi rezultatele unor cercetări ştiinţifice”, a anunţat agenţia spaţială americană într-un comunicat.

Printre materialele transportate pe orbită de capsula Dragon se află panouri solare, o varietate specială de tomate pentru a îmbunătăţi alimentaţia echipajelor aflate în misiuni îndelungate în spaţiu şi o serie de microscoape lunare.

Cele din urmă fac parte dintr-un „kit spaţial de diagnosticare medicală, ce include un microscop manual portabil şi un mic dispozitiv autonom de analiză a probelor sangvine”, au dezvăluit cercetătorii de la NASA.

Citeşte şi: Kazahstanul vrea să naţionalizeze întreprinderile energetice aflate în dificultate

Mai multe cutii cu îngheţată au fost incluse în acea încărcătură, ca o surpriză pentru astronauţii prezenţi la bordul ISS.

Prima misiune realizată de compania SpaceX pentru a reaproviziona ISS a avut loc în anul 2012.