DISTRIBUIȚI
News24

O candidată la Miss Univers, al cărei nume nu a fost dezvăluit, se află în carantină după ce a prezentat un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19 în timpul controlului efectuat la intrarea în Israel, unde se va desfăşura competiţia, în pofida faptului că ţara şi-a închis graniţele pentru cetăţenii străini în faţa apariţiei variantei Omicron, informează EFE, potrivit agerpres

„A trebuit să fie izolată într-un hotel guvernamental în aşteptarea unor examinări suplimentare. Toţi cei care au fost în contact cu ea în timpul călătoriei au fost contactaţi şi au fost, de asemenea, izolaţi”, a detaliat organizaţia într-un comunicat.


Citește și : Prinţul Charles a plecat în Barbados

Evenimentul, care are loc pentru prima dată în Israel, rămâne programat în pofida faptului că, de la miezul nopţii trecute, ţara şi-a închis graniţele pentru turişti timp de două săptămâni pentru a ţine sub control noua variantă de COVID-19 care a alertat întreaga lume.

„Competiţia Miss Univers este supusă unei serii de protocoale şi restricţii stricte asociate COVID-19, în conformitate cu autorităţile israeliene şi cu cele mai bune standarde din industrie”, a indicat organizaţia.

Candidata este vaccinată, la fel ca toţi ceilalţi membri ai echipei sale şi a fost testată negativ înainte de a pleca în Israel.

De la începutul pandemiei, Israel a fost una dintre ţările care a adoptat măsuri stricte pentru prevenirea răspândirii virusului pe teritoriul său şi pătrunderea unor variante noi.

Citește și : CUTREMUR puternic în largul Japoniei

Până în prezent, Israelul a detectat două cazuri ale noii variante la doi cetăţeni israelieni care s-au întors din Malawi, respectiv Africa de Sud, notează EFE.

Ministrul israelian al Turismului, Yoel Razvozov, a declarat duminică faptul că ţara sa va găzdui concursul Miss Universe pe 12 decembrie în pofida impunerii de restricţii de călătorie în încercarea de a limita răspândirea noii variante de coronavirus. El a afirmat că participantele la concurs, care se va desfăşura în staţiunea Eilat de la Marea Roşie, vor fi scutite de restricţiile de călătorie, însă vor fi supuse testării PCR la fiecare 48 de ore şi vor trebui să respecte măsurile de precauţie. „Acesta este un eveniment care va fi difuzat în 174 de ţări, un eveniment foarte important, de care Eilat are foarte multă nevoie”, le-a spus Razvozov jurnaliştilor.