DISTRIBUIȚI
agerpres

O camionetă a părăsit carosabilul şi a intrat în plin într-un grup de pietoni de pe un trotuar vineri dimineaţă în centrul metropolei chineze Shanghai, rănind cel puţin 18 dintre ei, între care trei în mod grav, au anunţat autorităţile municipale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Incidentul s-a produs la ora locală 09:00 (01:00 GMT) la o oră când mulţi oameni se îndreptau spre locul de muncă, iar vehiculul utilitar a luat foc după ce s-a oprit pe trotuar, conform unui scurt comunicat oficial.


Citește și : Atac armat în Los Angeles. Doi elevi au fost împuşcaţi

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a se stabili cauzele acestui incident, mai precizează textul.

Locul unde s-a produs incidentul, în apropiere de emblematicul Parc al Poporului din centrul oraşului Shanghai, a fost încercuit de forţe ale poliţiei, potrivit agenţiei franceze de presă.

Bariera care separă partea carosabilă de trotuar a fost vizibil deteriorată, a putut constat reporterul France Presse.

Imagini video difuzate pe reţelele de socializare şi fotografii în media de stat arată o camionetă în flăcări, blocând circulaţia pe un trotuar chiar în faţa cafenelei Starbucks, în timp ce mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale încercau să stingă focul.

Citeşte şi: OSDO : Cel puţin 28 de morţi în urma bombardamentelor aeriene în nord-vestul Siriei 

AFP precizează că nu a putut verifica autenticitatea acestor imagini.

Anterior, aceeaşi agenţie de presă relatase, citând media chineze, că incidentul nu a fost un atac deliberat şi că şoferul pierduse controlul volanului ca urmare a unui incendiu izbucnit în interiorul vehiculului după ce îşi aprinse o ţigară.