DISTRIBUIȚI
vox

O ”call-girl” belarusă, care a făcut titluri în presa internaţională după ce a dat asigurări că are de făcut dezvăluiri despre rolul Rusiei în alegerile americane urma să fie expulzată din Thailanda, în urma unui proces, marţi, cu privire la „coaching sexual”, relatează AFP, potrivit news.ro .

Lui Anastasia Vaşukevici – mai cunoscută sub pseudonimul Nastia Rybka – i se ”dă o şansă să se întoarcă acasă”, a declarat judecătorul tribunalului de la Pattaya, potrivit unui jurnalist AFP prezent la şedinţă.


Citește și : Votul din Parlamentul britanic privind Brexitul ar urma să aibă loc marţi seara în jurul orei 20:00 GMT

Ea a fost condamnată doar la plata unei amenzi, în contextul în care risca mai mulţi ani de detenţie.

Şeful poliţiei imigraţiei Surachate Hakparn a precizat că ea şi ceilalţi şapte coacuzaţi ruşi urmează să fie ”deportaţi” în curând, ”în coordonare cu autorităţile ruse”. Era neclar, iniţial, dacă ea urma să fie deportată în Rusia sau în Belarusul vecin.

Ea se afla în detenţie din februarie 2018, în Thailanda, din cauză că a făcut cursuri de ”formare sexuală” în staţiunea balneară Pattaya, însă, într-o audiere preliminară, ea a acuzat Washingtonul că încearcă să o determine să tacă aruncând-o după gratii în Thailanda.

Marţi, în deschiderea procesului, Aleksandr Kirilov, conducătorul grupului împreună cu Anastasia Vaşikevici, a lansat acuzaţii la adresa ”celor care au ordonat” arestarea lor, fără să facă alte precizări.

Acuzaţiile formulate de tânără anul trecut au atras atenţia, întrucât ea este o escortă de lux, care a frecventat elita politică rusă. Ea este urmărită în justiţie în Rusia, din cauză că l-a filmat pe Serghei Prihodko, un vicepremier rus, pe un iaht al miliardarului Oleg Deripaska.

Această înregistrare video a devenit virală pe Internet după ce a fost publicată de opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Citește și : Consultările americano-ruse de la Geneva pentru ”salvarea” tratatului INF s-au încheiat fără rezultat

Oleg Deripaska, care se afla în legătură cu fostul director de campanie al lui Donald Trump Paul Manafort, a negat orice relaţie cu Anastasia Vaşukevici şi Aleksandr Kirilov – cunoscut sub numele de ”gurul sexului”.

Tânăra a ţinut titluri în presa internaţională după ce a publicat o înregistrare video, pe Instagram, în care dădea asigurări că este ”pregătită să dezvăluie piesele lipsă din puzzle (…) cu privire la alegerile americane”.