DISTRIBUIȚI
BFMTV

O braziliancă se numără printre cele trei persoane ucise în atacul de joi dimineaţa dintr-o biserică din Nisa, comis cu un cuţit de un tânăr tunisian, informează AFP, potrivit agerpres., care citează un anunţ al ministerul afacerilor externe al Braziliei.

„Guvernul brazilian anunţă, cu mare tristeţe, că una din persoanele ucise este o braziliancă în vârstă de 44 de ani, mamă a trei copii, care locuieşte în Franţa”, a informat ministerul într-un comunicat publicat joi seara.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Ministerul, care a declarat pentru AFP că nu este în măsură, în această etapă, să spună dacă această femeie are şi cetăţenie franceză, a adăugat că „guvernul brazilian regretă şi condamnă cu tărie acest atac atroce”.

Victima a murit într-un restaurant din apropiere unde a reuşit să se refugieze, ca urmare a mai multor răni, potrivit informaţiilor furnizate de procurorul antiterorism Jean-François Ricard.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatul Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

„Preşedintele Jair Bolsonaro, în numele întregii naţiuni braziliene, transmite condoleanţe apropiaţilor şi prietenilor concetăţenei ucise la Nisa şi celor ale celorlalte două victime şi îşi exprimă solidaritatea cu poporul şi guvernul francez”, conform sursei citate.

„Brazilia îşi declară ferm respingerea oricărei forme de terorism indiferent de motivaţie şi îşi reafirmă voinţa de a participa la eradicarea acestui flagel”, încheie comunicatul de presă.