DISTRIBUIȚI
dailymaverick.co.za

Un dispozitiv exploziv s-a declanşat miercuri în apropierea unui centru de testare la COVID-19 din localitatea Bovenkarpsel, situată la nord de Amsterdam, a anunţat poliţia locală, adăugând că nu există răniţi, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.  

”În apropierea unui centru de depistare (a COVID-19) din cadrul serviciului local de sănătate publică de la Bovenkarspel, s-a declanşat un explozibil la 06:55. Ferestrele au fost distruse, nu sunt răniţi. Poliţia anchetează (incidentul). Perimetrul a fost închis”, indică un comunicat al poliţiei.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

La locul incidentului a fost trimis un echipaj de genişti pentru a verifica dacă acolo încă există material exploziv, potrivit postului public de televiziune NOS.

Potrivit Reuters, poliţia olandeză a declarat că centrul de testare pare să fi fost vizat în mod intenţionat de explozia declanşată înaintea deschiderii clădirii respective.

Încărcătura explozivă ”trebuie să fi fost plasată” acolo, a declarat Menno Hartenberg, purtător de cuvânt al poliţiei, pentru agenţia de presă britanică.

”Încă nu ştim exact ce a explodat, experţii genişti trebuie să investigheze mai întâi. Ceea ce putem spune este că e ceva care nu pare să se fi întâmplat accidental, urmează să se stabilească” (cauza deflagraţiei, n.red.), a adăugat reprezentantul poliţiei olandeze.

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

La finalul lunii ianuarie, imediat după intrarea în vigoare a restricţiilor de circulaţie în Ţările de Jos pentru limitarea răspândirii COVID-19, a fost incendiat un centru de testare din localitatea Urk, provincia Flevoland (nord-vest).

Timp de câteva zile, în Ţările de Jos au avut loc proteste care au degenerat în altercaţii violente între manifestanţi şi poliţie, cele mai grave din ultimele decenii în această ţară.

🔴 SUIVI – #PaysBas : L’explosion a eu lieu près d’un centre de dépistage #COVID19 vers 7h00 ce matin à #Bovenkarpsel, dans le nord du pays. L’#explosion n’a pas fait de blessés mais a détruit de nombreuses fenêtres. (police locale) #Niederlande #Netherlands #NetherlandsExplosion pic.twitter.com/bSHbxgqHNY