DISTRIBUIȚI
UK Daily News

Boala misterioasă care a lovit începând cu luna decembrie un sat din regiunea centrală a Coastei de Fildeş a provocat moartea a 20 de persoane, potrivit unui nou bilanţ obţinut joi de AFP din surse locale, potrivit agerpres.   

”Până pe 26 ianuarie, aveam 12 morţi. Joi, bilanţul s-a agravat şi am înregistrat 20 de morţi printre care doi adulţi”, în timp ce, până în acest moment, ”niciun adult n-a fost afectat”, a declarat Paul Kouassi, preşedintele unei asociaţii de tineri din satul Kpo-Kahankro, situat la circa 20 de kilometri de oraşul Bouaké.


Citește și : Lavrov susţine că Occidentul intenţionează să transforme Republica Moldova în ‘următoarea Ucraină’

Bilanţul a fost confirmat de alţi locuitori ai satului.

Kouassi a precizat că victimele adulte sunt femei cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, ambele decedate într-un spital din Bouaké ”după ce au prezentat aceleaşi simptome ca în cazul primelor decese, adică vomă şi diaree”.

Un număr de 33 de locuitori din Kpo-Kahankro au fost de asemenea internaţi de urgenţă la Centrul spitalicesc universitar (CHU) din Bouaké cu simptome similare, potrivit unor surse spitaliceşti.

Doi miniştri au fost mobilizaţi în acest sat în decembrie după primele decese, iar pe 31 ianuarie ministrul Sănătăţii, Pierre Dimba, a venit la faţa locului pentru a face o evaluare a situaţiei, potrivit lui Kouassi.

Citește și : Tancurile Ucrainei nu vor face ‘mare brânză’ în absența avioanelor militare moderne

În faţa misterului acestor decese şi în aşteptarea rezultatelor analizelor care întârzie, în sat a fost avansată ipoteza unui act de vrăjitorie.