DISTRIBUIȚI
YouTube

O belgiancă în vârstă de 25 de ani, apropiată de mişcarea jihadistă, a fost inculpată şi încarcerată la începutul lunii august sub bănuiala de incitare la comiterea unui atentat la Bruxelles cu ocazia revenirii echipei naţionale de fotbal a Belgiei de la Cupa Mondială din Rusia, unde s-a plasat pe locul al treilea, transmite luni AFP, potrivit agerpres.

Tânăra, numită ‘Yousra B. S.’, este suspectată că a lansat un apel prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram în care incita la comiterea unui atentat pe 15 iulie, atunci când suporterii ‘Diavolilor roşii’, cum mai este numită echipa naţională a Belgiei, s-au întâlnit în Grand-Place din Bruxelles cu favoriţii lor după revenirea acestora de la Cupa Mondială la fotbal, desfăşurată în Rusia.


Vezi şi: ATAC cu cuţitul în inima Parisului. Şapte oameni sunt răniţi! – VIDEO

Femeia a fost inculpată pentru ‘incitare la comiterea unei infracţiuni teroriste’, după care a fost plasată în detenţie, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului federal belgian, Eric Van Der Sypt.

Potrivit cotidianului belgian La Derničre Heure (DH), care a dezvăluit această informaţie, pe aplicaţia Telegram a fost publicată ‘o simplă fotografie a suporterilor, însoţită de un mesaj explicit care incita la comiterea unui atentat’.

Tânăra femeie, cunoscută pentru participarea la activităţile unei grupări teroriste, fusese deja încarcerată în Belgia după arestarea sa în Siria, unde încercase să se alăture combatanţilor jihadişti, a adăugat Van Der Sypt.

Citeşte şi: Rănile lui Dodon ar fi mult mai grave decât s-a anunţat

Echipa de fotbal a Belgiei a încheiat Cupa Mondială pe locul al treilea, învingând selecţionata Angliei pe 14 iulie, în finala mică, cu scorul de 2-0.

Capitala Belgiei a fost lovită de atentate jihadiste în 22 martie 2016, când 32 de persoane au murit la aeroportul internaţional Zaventem şi într-o staţie de metrou din apropierea sediului Comisiei Europene.