DISTRIBUIȚI

O bază militară din regiunea Lower Shabelle din Somalia a fost atacată miercuri cu focuri de armă și mașini capcană, care au explodat în apropiere de aceasta, au declarat localnicii, organizația teroristă al Shababb revendicând atacul, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Incidentul a avut loc în Awdhigle, un sector agricol situat de-a lungul râului Shabelle, la 70 de km sud-vest de capitala Mogadishu.


Citește și : Ayatollahul Ali Khamenei l-a primit pe purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi din Yemen

”Am auzit două explozii uriașe și focuri de armă care veneau din direcția bazei militare somaleze. Am văzut mai mulți militari care fugeu din bază pentru a se salva, dar nu știu câți au fost uciși”, a declarat un localnic din Awdhigle.

”Baza militară a fost înconjurată cu saci de nisip. Cele două mașini capcană au detonate și au explodat în afara bazei. Sunt victime atât din rândul al Shabab, cât și din rândul forțelor guvernamentale, dar nu avem numărul exact”, a declarat căpitanul Hussein Ali, un ofițer militar din capitala regiunii, pentru Reuters.

Gruparea al Shabab a revendicat atacul, anunțând că au fost uciși 50 de militari și doi dintre luptătorii săi au murit.

”Doi mujahedini conduceau două mașini capcană, una după alta, au pătruns în baza somaleză din sectorul Awdhigle. Am ucis 50 de militari guvernamentali și le-am ars autovehiculele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Shabab, Abdiasis Abu Musab.

Citește și : Opozanţii Brexitului ‘colaborează’ cu Uniunea Europeană (Boris Johnson)