DISTRIBUIȚI

O bază militară americană din vestul Japoniei le-a cerut angajaţilor japonezi să nu-şi trimită copiii la şcoală, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, a indicat luni consiliul local al învăţământului, citat de agenţia Kyodo, potrivit agerpres.

Şcolile primare şi generale din Iwakuni, prefectura Yamaguchi, s-au redeschis la 7 mai, după ce au fost o vreme închise în cadrul restricţiilor impuse din cauza pandemiei.


Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Totuşi, un total de 55 de copii au lipsit vineri de la două şcoli primare locale, ca urmare a solicitării în acest sens a conducerii bazei aeriene americane din Iwakuni, a precizat consiliul pentru învăţământ din oraşul nipon.

Copiii personalului militar şi ai angajaţilor civili americani de la bază care frecventează şcoli din afara facilităţii militare nu au voie să meargă la şcoală, iar angajaţilor japonezi li s-a cerut să ia măsuri similare în ce-i priveşte pe copiii lor.

În plus, angajaţilor japonezi de la bază nu li se permite să vină la lucru în cazul în care copiii lor merg la şcoală, revenirea în bază fiind permisă la 14 zile după ce copilul sau copiii respectivului angajat au încetat să mai meargă la cursuri.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

Oricum, printre localnici, chiar şi unii părinţi care nu lucrează la bază au preferat să-şi ţină copiii acasă, din cauza preocupărilor legate de virus. Joi, 192 de elevi de la şcoli primare şi general din Iwakuni au lipsit de la ore, incluzând şi absenţele voluntare.

Un purtător de cuvânt al bazei a subliniat că este extrem de important ca răspândirea virusului să fie limitată şi capacităţile forţelor militare să fie protejate. Baza americană a confirmat că elevii nu vor avea de suferit din cauza absenţelor, a menţionat purtătorul de cuvânt.