DISTRIBUIȚI
Daily Sun

Cel puţin şapte persoane au murit înecate când barca lor s-a răsturnat în largul insulei Java, după ce turiştii aflaţi la bord au vrut să facă un selfie de grup, a anunţat duminică poliţia indoneziană citată de AFP, potrivit agerpres

Incidentul s-a petrecut sâmbătă în regiunea Boyolali, când 20 de pasageri s-au mutat brusc într-o parte a bărcii pentru a face un selfie de grup, a declarat şeful poliţiei din Java, Ahmad Lutfi.


Citește și : Franţa a depăşit pragul de 20 de milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin

„Cauza accidentului a fost supracapacitarea ambarcaţiunii”, a declarat Lufti presei. „Cele 20 de persoane şi-au făcut un selfie, apoi barca s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat”, a precizat el.

Potrivit poliţiei, 11 persoane au fost salvate, iar restul au pierit înecate. Două persoane sunt în continuare date dispărute, iar echipele de salvare sunt în căutarea lor.

Autorităţile vor demara o anchetă pentru a determina dacă a fost vorba de o neglijenţă din partea organizatorilor.

Potrivit lui Ahmad Lutfi, un adolescent de 13 ani a fost lăsat la conducerea ambarcaţiunii în momentul când s-a răsturnat.

Citește și : Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se teme că atitudinea Israelului ‘favorizează extremismul’

Astfel de accidente sunt frecvente în Indonezia, un arhipelag din Asia de Sud-Est format din aproape 17.000 de insule, de obicei din cauza regulilor mult prea flexibile.

În ianuarie, 10 persoane au dispărut după ce o barcă ce transporta 20 de lucrători migranţi, veniţi din Malaysia vecină, s-a răsturnat în largul insulei Sumatra.