DISTRIBUIȚI

Patru persoane au murit şi câteva au fost date dispărute după ce o ambarcaţiune cu 35 de migranţi din regiunea Maghreb, care încerca să ajungă în Insulele Canare ale Spaniei, s-a răsturnat marţi în larg, au anunţat echipele de salvare, informează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Alte 28 de persoane au putut fi salvate, dar serviciile de urgenţă mai caută o a doua ambarcaţiune.


Citește și: Trei miniștri libanezi ar putea fi judecați pentru catastrofa din Beirut

Sosirile de migranţi în Insulele Canare au ajuns la 17.000 în acest an – de zece ori mai multe decât în decursul întregului an 2019 – în condiţiile în care ţările din nordul Africii se confruntă cu o situaţie disperată, după ce au pierdut veniturile lor din turism, un sector foarte lovit de pandemia de coronavirus de tip nou.

Guvernul Spaniei a promis vineri că va oferi ajutor la construcţia de adăposturi pentru migranţi, după ce autorităţile locale au cerut ajutor pentru găzduirea miilor de oameni ce dorm sub cerul liber.

Citește și: Joe Biden anunță revenirea Americii în poziția în care să conducă lumea

Ministrul migraţiei, Jose Luis Escriva, a afirmat vineri într-o conferinţă de presă că luna viitoare se vor deschide mai multe tabere temporare pe insulele Gran Canaria, Tenerife şi Fuerteventura, unde sosesc 90% din migranţi. În acelaşi timp, ministerul continuă să caute o soluţie pe termen mai lung. Primăriile, armata şi chiar firme private vor pune la dispoziţie temporar unele proprietăţi pentru înfiinţarea de tabere şi adăposturi pentru 7.000 de migranţi, a mai spus Escriva.