DISTRIBUIȚI

Un grup de aproape 100 de migranţi care au încercat să traverseze Marea Mediterană din Libia către Europa plutesc în derivă pe o ambarcaţiune improvizată şi riscă să naufragieze, a avertizat luni Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM), transmite AFP, potrivit agerpres.

Cei circa 95 de migranţi plutesc în derivă în mijlocul Mediteranei şi riscă să se înece, după ce au încercat să fugă din Libia, a transmis OIM pe Twitter, fără a da alte detalii.


Citeşte şi: Un autobuz a căzut într-o prăpastie din Vietnam! Cel puţin 15 oameni au murit!

„Guvernele şi navele au obligaţia legală şi morală de a răspunde la toate apelurile de ajutor pe mare”, subliniază agenţia ONU.

Peste 100.000 de migranţi au încercat să traverseze Marea Mediterană în 2019 şi mai mult de 1.200 şi-au pierdut viaţa pe drum, menţionează OIM.

Venirea verii şi condiţiile mai favorabile traversării îi încurajează pe migranţi să-şi reia încercările de a ajunge în Europa, în speranţa de a scăpa de haosul instalat în Libia de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, în 2011.

Citeşte şi: Este OFICIAL! SUA au rămas fără consulatul din Chengdu – VIDEO

Situaţia migranţilor s-a agravat şi mai mult după lansarea, primăvara trecută, a unei ofensive asupra capitalei Tripoli de către mareşalul Khalifa Haftar, dar şi după venirea pandemiei de COVID-19.

Plecările de migranţi de pe coastele libiene s-au intensificat cu aproape 300% între ianuarie şi aprilie a.c., comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019, indică ONU.