DISTRIBUIȚI

Operaţiuni de căutare au fost lansate marţi pentru a găsi 39 de persoane date dispărute după ce ambarcaţiunea lor s-a răsturnat sâmbătă, suspectată că transporta imigranţi în largul coastelor Floridei, a anunţat garda de coastă a SUA, notează AFP, potrivit agrepres.

Vasul, plecat din Insulele Bimini, în Bahamas, s-a răsturnat la aproximativ 70 de kilometri est de Fort Pierce Inlet Park din cauza vremii nefavorabile, a precizat garda de coastă pe Twitter, suspectând o operaţiune de „trafic cu fiinţe umane”.


Citeşte şi: Termenul limită pentru vaccinarea anti-Covid a personalului NHS urmează să fie amânat – Black News

Alerta a fost dată marţi în jurul orelor 08.00 (13.00 GMT) de un marinar care a recuperat unul dintre pasagerii care reuşise să se agaţe de barcă. Potrivit acestui supravieţuitor, barca transporta alte 39 de persoane şi niciunul dintre pasageri nu purta veste de salvare.

Mai multe nave şi avioane participă la căutări între Bimini, un mic arhipelag la est de Miami, şi Fort Pierce, mai la nord.

Citeşte şi: Washingtonul promite o ‘ripostă fermă’ Belarusului dacă ajută Rusia să invadeze Ucraina

Bahamas, un arhipelag de 700 de insuliţe (dintre care 39 locuite) situat la 80 de kilometri sud-est de coastele Floridei, aproape de Jamaica, Cuba şi Haiti, este utilizat în mod regulat ca teren de tranzit de către migranţii care doresc să ajungă în Statele Unite şi ca un punct de plecare pentru o traversare periculoasă de către haitienii care locuiesc în arhipelag.