DISTRIBUIȚI
Sputnik International

O asistentă medicală din Marea Britanie acuzată de uciderea a opt bebeluşi şi tentativă de omor comisă asupra altor zece într-un spital din nord-vestul Angliei a pledat nevinovată luni în instanţă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, a compărut în faţa tribunalului din Manchester prin videoconferinţă, din închisoarea Peterborough (centrul Angliei), unde se află în arest preventiv.


Citește și : Germania reacţionează la dezvăluirile din ‘Pandora Papers’

Asistenta medicală, care lucra la secţia de neonatologie a Spitalului Countess of Chester, a declarat că este nevinovată de toate acuzaţiile formulate împotriva ei, şi anume uciderea a opt bebeluşi – cinci băieţei şi trei fetiţe, şi de tentativă de omor comisă asupra altor zece bebeluşi, în perioada iunie 2015 – iunie 2016.

Lucy Letby a fost arestată şi apoi acuzată în noiembrie 2020 în cadrul anchetei privind decesul bebeluşilor, fiind deja audiată de două ori, în 2018 şi 2019, fără o urmărire penală la acea vreme.

Consultanţi în pediatrie şi-au exprimat îngrijorarea în iunie 2015 cu privire la un număr mai mare decât de obicei de decese în rândul bebeluşilor, multe dintre acestea fiind descrise drept „inexplicabile” sau „neaşteptate”, potrivit unui raport publicat în iulie 2016 de Colegiul Regal de Pediatrie şi Sănătate a Copilului (RCPCH).

Citește și : Israelul scoate de pe ‘lista roşie’ trei ţări

Luni, judecătorul James Goss a prelungit arestul preventiv al lui Lucy Letby şi a stabilit începutul procesului său – care ar putea dura şase luni – pe 4 octombrie 2022, la tribunalul din Manchester.

O audiere preliminară va avea loc şi în ianuarie.