DISTRIBUIȚI
Reuters

Nouă din cei 27 de suspecţi reţinuţi în cadrul unei anchete privind traficul de persoane din Belgia au fost arestaţi, a anunţat miercuri procuratura belgiană, informează DPA, potrivit agerpres.

Poliţia din Belgia a efectuat marţi peste 20 de descinderi în mai multe oraşe, în legătură cu traficul de persoane provenite din China..


Citește și : Moscova califică drept ‘cinice’ cererile americane de reluare a inspecţiilor privind armele nucleare

Cei arestaţi au fost acuzaţi de infracţiunea respectivă, precum şi de spălare de bani, au precizat procurorii într-un comunicat.

Autorităţile au confiscat de asemenea circa 1,5 milioane de euro în bancnote şi patru tone de monede.

În acelaşi context au avut loc percheziţii domiciliare în Elveţia, unde au fost reţinuţi doi suspecţi, care fac deja obiectul unor solicitări de extrădare în Belgia.

Au fost găsite peste 20 de presupuse victime din China. Acestea erau aduse în Europa pentru a fi exploatate sexual pe platforme online şi mutate frecvent dintr-un loc în altul, au arătat anchetatorii. Femeile erau obligate să predea cea mai mare parte din câştiguri, suspecţii realizând astfel venituri considerabile, care erau ulterior transferate în străinătate prin metode legale sau ilegale.

Citește și : Incendiu puternic la o rafinărie din Rusia, chiar la graniţa cu Ucraina