DISTRIBUIȚI
jsonline.com

O femeie din Wisconsin a folosit conturi de Facebook pentru a preda lecţii despre fabricarea bombelor artizanale în numele grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat marţi Biroul procurorului din districtul de est al statului american menţionat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Waheba Issa Dais (46 de ani), din localitatea Cudahy (Wisconsin), a pledat vinovată la acuzaţia de ”tentativă de a furniza sprijin material Statului Islamic din Irak şi al-Sham (ISIS), desemnată drept organizaţie teroristă străină”, a precizat Biroul procurorului din estul statului Wisconsin.


Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

Sprijinul oferit de Waheba Issa Dais în 2018 a luat forma furnizării de consiliere pe internet cu privire la bombe şi arme biologice pentru a ajuta Statul Islamic.

”Vă amintiţi exploziile de la maratonul din Boston? Ai nevoie doar de o oală sub presiune, şrapnel şi explozibil. Urmăreşte acest canal şi află mai multe”, a scris femeia pe Facebook.

Ea a oferit instrucţiuni despre fabricarea ricinei, o otravă realizată pe baza seminţelor de ricin.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

Procurorul Matthew Krueger a menţionat că ”de la locuinţa sa din Cudahy, Dais a promovat agenda violentă şi plină de ură a ISIS şi a oferit instrucţiuni detaliate privind modul de a răni oameni nevinovaţi”.

Waheba Issa Dais riscă o condamnare de 20 de ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. Sentinţa în acest dosar va fi pronunţată în luna septembrie.