DISTRIBUIȚI
greece.greekreporter.com

O ambarcaţiune cu 61 de sirieni la bord a fost salvată în largul Ciprului, a anunţat joi poliţia cipriotă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Poliţia a precizat că ambarcaţiunea, care provenea din Turcia, a fost interceptată miercuri seară la nord-vest de insulă, în Mediterana.


Citește și : Oficialii bulgari îşi anulează întâlnirile programate cu preşedintele macedonean

53 de bărbaţi, o femeie şi şapte copii au fost duşi într-un centru de primire din apropiere de capitala Nicosia, după ce au fost supuşi unui control medical, conform autorităţilor.

Migranţi citaţi de poliţie au afirmat că au plătit unor traficanţi 2.000 de dolari (circa 1.700 de euro) de persoană pentru a ajunge la bordul acestei bărci de pe coastele Turciei.

Poliţia a adăugat că a arestat un bărbat de 49 de ani, suspectat a fi un traficant, care a fost văzut sărind în apă.

Cipru, stat membru al Uniunii Europene şi situat la o distanţă de o sută de kilometri de coastele siriene, nu a primit un aflux masiv de refugiaţi sirieni ca Turcia sau Grecia.

Citește și : Guvernul lui Merkel se clatină din cauza conflictului intern iscat de reforma politicii de azil

Din septembrie 2014 totuşi, peste 1.700 de migranţi au ajuns pe coastele Ciprului la bordul unor ambarcaţiuni. Iar autorităţile acestei ţări cu o populaţie de un milion de locuitori trag un semnal de alarmă în faţa numărului tot mai mare de cereri de azil.

Conform cifrelor ONU, Cipru se situează pe poziţia a patra între ţările din UE în privinţa numărului de cereri de azil pe cap de locuitor.