DISTRIBUIȚI

Autoritatea de reglementare a produselor sanitare din Africa de Sud (Sahpra) a declarat miercuri că va permite utilizarea controlată a medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru tratarea COVID-19, informează Xinhua, potrivit agerpres.

„Vom facilita un program de acces controlat (…) la Ivermectină”, a declarat CEO-ul Sahpra, Boitumelo Semete-Makokotlela, în cadrul unui briefing de presă.


Citeşte şi: Bernie Sanders a făcut o avere cu poza de la Capitoliu

„Nu putem dovedi că există un risc sau un beneficiu semnificativ, am luat în considerare acest lucru. (…) Sperăm că accesul controlat ne va permite o utilizare corectă a produsului şi limitarea pieţei negre”, a precizat ea.

Potrivit CEO-ului Sahpra, este nevoie de efectuarea mai multor studii clinice pe Ivermectină, deoarece există dovezi limitate ale eficacităţii sale.

Citeşte şi: Slovacia a testat pentru covid mai mult de jumătate din populaţie într-o campanie fulger

Anunţul survine pe fondul unor apeluri din partea politicienilor, a societăţii civile şi a unor profesii medicale pentru utilizarea Ivermectinei pe care o descriu drept un „medicament minune”, cu agenţi anti-virali şi anti-inflamatori extrem de puternici.